Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново с Trentatre....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Започни с катализатора.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Честит Първи Сняг Колеги!!!Та от доста време нямам време да си обновя темичката...Така катализатора е горе долу чист не се оказа той...Махнах стария бензин от колата и тя зе че тръгнаааа...да ама пак парчета и даже офицялно се отказвам от инжекцията...Карбураторната толкова да ме слушаше,тази не иска и не иска...16V-то ще е 100% с карбове...Та както и да е...Мислех си дали генерацията от 1.7 ще стане на 1.3-то...И си мислех дали целия ми проблем не е от 2 релета дето се намират до акумолатора...Колата гасне в движение когато си иска...та така отивам да си блъскам главата за сега...
      Поздрави!!!
      Alfa Romeo 156SW 1.9JTD,Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp-ex,Alfa Romeo 33 1.3L IE-ex,

Comment

• и на мен ми го прави тоя мурафет, но само когато е студено ... все пак провери ли регулатора
        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• А къде се намира регулатора да го видя и него...И педала на газта ми заяжда...Филми много...И на мене като е студена ми ги прави повече тея парчета ,но понякога и студена топла не я интересува гасне здраво...
          Alfa Romeo 156SW 1.9JTD,Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp-ex,Alfa Romeo 33 1.3L IE-ex,

Comment

• до капачката за доливане на масло
            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Да видях го...Свалям да го видя да не е запушен ама все ми се струва че е от релетата до акумолатора-когато ми гасне колата помпата и чувам как се включва и изключва-не трябва ли постоянно да работи...и тея релета постоянно цъкат...

Comment

• при скапан регулатор помпата ще издава странни звуци ... ама действайте, фърляме само боб тука
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• релето на помпата (мисля че дясното до акому латора) получава сигнал (-) от компа когато датчика на хол подаде сигнал .Значи; когато двигателя се върти релето винаги е включено.като ев покои изключва.като подадеш контакт включва за3-4 секунди и изкллючва.като завъртиш стартера включжа и остава така,докато не спре въртенето на коляновия вал .няма момент при работа на двигателя когато релето да изключва.
                  алфа 75 1.8 карбове

Comment

• Ами именно едната букса на датчика на хол правеше парчета + проблем в бензиновата помпа(интересно как и двете помпи дадоха индентичен проблем) и затова ми прекъсваше...Бензиновия регулатор се оказа здрав,утре чакам нова помпа и да видим...Между другото днес си почистих колектора и дроселовата клапа,че бяха бом-бок:
                    http://wiliams87.snimka.bg/automobil...51101.21757538
                    http://wiliams87.snimka.bg/automobil...51101.21757539
                    http://wiliams87.snimka.bg/automobil...51101.21757540
                    http://wiliams87.snimka.bg/automobil...51101.21757541
                    http://wiliams87.snimka.bg/automobil...51101.21757542
                    Та пооправи се бангииката даже малко тестове и направих-това 1.3 много вървяло...1-4000,2-4000,3-3800-3900 и 100 си ги хваща за норматив...А аверите тука с някакви Алмери 1.4 ми се надъхват...Та в този ред на мисли като и оправя проблемите на колицата,споделете някоя друга идея как още малко да я позасиля-мисълта ми е само леко рамо да и дам да се поотвори още малко на вървеж...не искам някакви драстични промени по този мотор просто още малко душица да му налея ако е възможно..за сега имам идея за леки промени по въздуховодите на двигателя-да може да диша по добре...и да ги почвам надъханите ми аверчета един по един,да отсрамя малко марката ...
                    Поздрави!!!

Comment

• Тия мотори са най-скапани за регулирането на газовете на празен ход. Те се регулират от ТПС-а и налягането на бензина.ТПС няма какво да го бъзикаш, но виж, можеш да увеличиш малко налягането и чак тогава ще видиш какъв дзвер е.
                      При заводския реглаж, вървят почти наравно с газта.
                      Махни тапата , дето е отгоре на регулатора и я навий точно с половин оборот.
                      Ако ти хареса, можеш да навиеш още половин.
                      Важното е да не загубиш първоначалното положение.
                      Успех!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Тия мотори са най-скапани за регулирането на газовете на празен ход. Те се регулират от ТПС-а и налягането на бензина.ТПС няма какво да го бъзикаш, но виж, можеш да увеличиш малко налягането и чак тогава ще видиш какъв дзвер е.
                        При заводския реглаж, вървят почти наравно с газта.
                        Махни тапата , дето е отгоре на регулатора и я навий точно с половин оборот.
                        Ако ти хареса, можеш да навиеш още половин.
                        Важното е да не загубиш първоначалното положение.
                        Успех!

Стига с тия щуротии бе, ще те глобявам с вино ей!!! За правилен реглаж се слага манометър за течности и се прави на 2.8 бара и това е!
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          Стига с тия щуротии бе, ще те глобявам с вино ей!!! За правилен реглаж се слага манометър за течности и се прави на 2.8 бара и това е!
                          Щото не си минавал преглед в Гърция!
                          На 2.8 бара никога не може да изкара газовете на празен ход, за това го намаляват. Стигал съм до там, че да имам проблеми с паленето сутрин в БГ зимата.
                          Номера с повишаване на налягането го научих от един, по-мухлясал от мене тип в Серрес, който се занимава главно с кочини като нашите.
                          Въпроса е да мислиш за системата ни, като за карбуратор и става лесно.
                          За точно никой не говори, а само за задоволително!
                          И е редно да кажем:" не правете това у дома си"!
                          Едит! Наказанието си съм го приготвил, чакам указания за изпълнението му
                          Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Едит! Наказанието си съм го приготвил, чакам указания за изпълнението му

Коледа идва.....

Инак 2.8 бара е по книга, при това налягане пали без грижи сутрин и си върви ОК. Идеята ми беше, че момчето е добре да си набави манометър, щото след 17-18-19г. работа всяка помпа дава различно налягане.

Бе ти на оня ебан Бош дето ти е на колата не си ли му сложил регулатора от 1.4-ката? Щото само и единствено на Марели регулаторите са регулируеми.
                            Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 23:51.
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Незнам и аз вече какво ми трябва - манометър или направо нов двигател...Както си карам аз и колата взе да работи на има няма 2 цилиндъра и незнам от какво е...Бензин ли не и стига какво е вече незнам а и при кои да я карам да я види незнам...В Пловдив маи няма "маистори" дето да разбират много много от тези мотори...Незнам въобще каква да я подхващам вече...

Comment

• Такаааа Здравеите Колеги!!! Та направо да почвам с оплакванията ... Направо я разколачихме 33-ката...Инсталацията на инжекцията я проверявах около 20 пъти близкия месец-всяка вечер след работа...В сервиза луднахме...Не се бях прибирал от работа в 7 часа от 1 месец сигурно...Та проблема е следния:Колата е студена-качвам се давам контакт и ... нищо-помпата въобще на включва...очакване 20-30 сек. и - цък (релето),дзъъъът,цък,дзът,цък,дзъъъъъъъъът,...цък, дзъъът, и така ...Демек преведено тока които трябва да стига през въпросното реле до - Дюзи,бубини,помпа- се е..ва ама много жестоко...И проблема ту го има ту го няма...Филма е пълен...Сънати време откарахме в сервиза-цялата исталация долу,после пак наново,аиде пак инсталацията долу и така около 5 пъти...Проблема си остана...Датчика на коляновия вал и него 2 пъти сменихме-пак филм...И вече остана само компа,всичко друго е наред...Та така пак си търся комп-да видим,дано да е от него,че колата е "болна-здрава",а на мен така ми се кара...Сън не ме лови...Та ако някои има подходящ комп за 33-ковата инжекция на Марелли да казва... 0879456322 или на лс...Оферти сякакви приемам,че ми се върти волана...
                                Отивам да удавя мъката в малко Jeam Beam за сега,МОЛЯ ако някои има комп да пише...
                                Мерси предварително и НАЗДРАВЕ от мен!!!

Comment

Working...
                                X